DREAM BELLYDANCE{20.04.2008}   DELAVNICE S SHEREEN V OKVIRU FESTIVALA ORIENTALSKEGA PLESA V LJUBLJANI

Lani je Slovenijo obiskala Shereen, ki je na slovenske plesalke naredila izjemen vtis.

Zato vam letos v organizaciji DREAM-a in Festivala orientalskega plesa v Ljubljani ponovno predstavljamo

SHEREEN

Shereen (Katerina Šefrova) je plesalka češkega rodu, rojena v Pragi. Svojo plesno kariero je začela leta pri rosnih 15. letih kot samouk. Po selitvi v Prago je tam spoznala druge češke plesalke ter Jade Henriksen, ki jo je spodbudila, da je odšla po znanje po celi Evropi. Kmalu zatem je začela z nastopanjem in poučevanjem. Leta 2004 jo je pot zanesla v London, kjer je spoznala in se učila od Khaled Mahmouda ter je kaj kmalu postala ena izmed najbolj zaželenih londonskih plesalk. Svoje znanje je nabirala pri  znanih imenih orientalskega plesa, kot so:Lulu Sabongi, Beata in Horatio Cifuentes, Serena in Hossam Ramzy, Amir Thaleb, Mo Gedawwi in mnogimi drugimi. Osebno ji je najbolj pri srcu Zlata doba egipčanskega filma in pravi, da globoko občuduje plesalke tistega obdobja, prav tako tudi glasbo, zato skoraj na vsakem nastopu nastopi s klasičnim egipčanskim plesom iz 40., 50. ali 60. let prejšnjega stoletja. Glas o tej čudežni plesalki se je razširil po celem svetu, saj vse očara s svojo gracioznostjo, stilom in lepoto. Nastopala je že za mnoge znane osebnosti, med drugim tudi za Eltona Johna, Natacho Atlas in Quincy Jones. Shereen danes zaradi njene izjemnosti vabijo na nastope in delavnice po vsem svetu.   

V okviru letošnjega festivala bo vodila naslednje delavnice:

Klasični egipčanski ples Raqs Sharqi
Delavnica je namenjena plesalkam s srednjim nivojem znanja ter izkušenim plesalkam. Delavnica se bo pričela z ogrevanjem in s pravilno držo. Osredotočile se bomo na določene korake, obrate in načine, kako se sprehoditi po prostori in ne stati na mestu, kar je zelo pomembno za klasični stil. Učile se bomo kombinacij in jih sestavile v koreografijo, katero lahko plešete s tančico ali brez. Koreografija ni namenjena samo vadbi, temveč tudi nastopanju.  

Drum solo improvizacija 

Delavnica je namenjena izkušenim plesalkam in učiteljicam. Za dober drum solo z bobnarjem je potrebna dobra komunikacija in interakcija med bobnarjem in plesalko, saj je drum solo najatraktivnejši del vsakega nastopa in velikokrat morata plesalka in bobnar improvizirati. Na delavnici bo posebna pozornost namenjena poslušanju in interpretaciji različnih ritmov, nenehnemu izboljševanju tehnike in reagiranju na določen zvok.

 

Beledi
Osnove tradicionalnega egipčanskega plesa.
Delavnica je namenjena plesalkam s srednjim znanjem ter izkušenim plesalkam.  Primerna za improvizacijo, treniranje izražanja ter poslušanja.

 

Delavnica za začetnice

Primerna za popolne začetnice in plesalke z osnovnim znanjem.Na delavnici se bomo učili osnovnih, gibov ter kombinacij, značilne pozicije in kratke koreografije na egipčanski pop. Delavnica vključuje tudi kratko predavanje o zgodovini in teoriji plesa. 

Vtisi z lanskoletnih delavnic: 

Mateja Matjašič-Matea: »Shereen je pokazala izredno profesionalen nivo plesa. Njene delavnice bom zagotovo še obiskala!« 

Hasna:»Bila sem na delavnici Kombinacije gibov v prostoru in Shereen me je presenetila v vlogi pedagoginje, saj sem o njej vedela le to, da je odlična plesalka. Shereen je zelo mlada, vendar dobra pedagoginja. Prvič sem na delavnici doživela nekaj povsem novega in to je tematika delavnice – Shereen nam je za vsak gib razložila od kod prihaja in iz katerega obdobja, vse gibe je povezala z znanimi egipčanskimi plesalkami, ki so začele ustvarjati zgodovino orientalskega plesa. Zelo dobro je znala razložiti gibe in tehnike in vsakokrat je pazila, da smo vse znale gibe, ki nam jih je razlagala. V njeni družbi je zelo lahkotno in veselo, je zelo prijetna, nežna osebnost in upamo da jo še kdaj vidimo na naših odrih in dvoranah.« 

Ana Šimenc:»Shereen je super plesalka in učiteljica, ki resnično ve kaj dela. Sledi vsem
udeleženkam tečaja in takoj opazi, če se slučajno katera “izgubi”, hkrati pa
pove tudi marsikaj o sestavi glasbe na katero plešemo in kako pripraviti dobro
koreografijo. Za njene delavnice ni nikoli škoda časa in denarja. In poleg
tega, da je res super plesalka, je tudi zelo simpatična punca, ki ji ni odveč
odgovoriti na nobeno vprašanje.« 

Mateja Pevec: »Shereen je izvrstna pedagoginja in nas je naučila kar nekaj novih gibov in tehnik. Je tudi izvrstna plesalka. Priporočam vsem, ki bi se rade v plesu nadgradile in začutile pravi pomen orientalskega plesa.« 

V času njenih delavnic bodo potekale tudi delavnice bobnanja, igranja na tarabuko, katere bo vodil priznani perkusionist Solar.  

Datumi, lokacije in cene delavnic bodo objavljeni naknadno.  

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.


O...

LEARN – TEACH – TRAVEL – RETREAT – PROMOTE – BOOK – EXPERIENCE – MEET – HOST – REMEMBER

Strani
Kategorije
Arhiv
Povezave
Zasluge